Jeg er på en "uten-salt-diett" for tiden.
Så idag har jeg kokt diverse bønner, kik-erter, quinoa, villris... og fryst ned i porsjons-pakker, selvsagt kokt uten salt.
Noen av Borlotti-bønnene brukte jeg til å lage en utrolig god chili-gryte :
borlotti-bønner, vannet ut i 10 timer, kokt i en time.
spisskummen
chili
revet hvitløk
løk
tomat-pure
en boks tomater
400 gram oksekjøtt i strimler
Først surret jeg bønnene i olje, spisskummen og chili, og så tomat-pure og tomater, og så surret jeg også med løk og hvitløk. Dette for å "få ut" smakene.
Dette fikk koke godt sammen i over en time, mye av vesken forsvinner, så fyll på vann om ønskelig, men den er god når den er tykk.
Stek kjøttet på høy varme i pepper, spisskummen og chili, og ha dette over i gryte sammen med salt/glutamat-fri buljong, og kok opp mot en time igjen.
Så er det bare å fryse ned i porsjoner det du ikke spiser idag. Mmmm!
1 kommentar:
Hei. denn så god ut. Skal prøve den så snart jula er over.
Legg inn en kommentar