onsdag 20. januar 2010

Biscotti

Hei, og takk for oppfordring =)
Her kommer oppskriften :

Biscotti
250 g hvetemel
200 g sukker
1 ts bakepulver
2 egg
1 eggeplomme
1 vaniljestang (skrap ut frøene, og bruk dem)
150 g mandler (malte mandler, men også gjerne noen hele, ristet, og grovhakket)
skallet av en sitron
noen hakkede aprikoser

Bland alt sammen.
Rull ut to "pølser", som du legger på stekebrett med bakepapir.
Klem dem litt ned, så de er ca 1 cm høye.
Stek ved knapt 200 grader i 15-20 min. (de skal kun bli litt gylne, ikke brune)
Sett ovnen på knapt 180 grader. Ta kakene ut.
Skjær dem i biter med et pizza-hjul på skrå. Gi dem litt plass mellom bitene.
Sett inn i ovnen, og stek/tørk videre til de ser tørre og klare ut, ca 10-15 min.
Avkjøl. Klar!

Nyyyydelige til å dyppe i en god kopp varm te.
Lager også en type med melkesjokolade, og hvit sjokolade (uten sitron-skall)..., de er deilige i kaffen!

Gluten free almond-agave biscotti

Ingen kommentarer: